Legendás verseny a 1100. futamon: Tripla diadal

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Perez először második, Hamilton először harmadik, Leclerc újra bukott a pole-ból, Alonso 300-szor ért célba, Verstappen beérte Vettelt, és triplázott Amerikában.

A 2024-es Las Vegas-i Nagydíj az F1 történetének 1100. világbajnoki futama lesz, amelynek Caesars Palace Nagydíj volt a korábbi neve 1981 és 1982 között.

A Red Bull csapat először szerez kettős győzelmet a világbajnokságban, és Sergio Perez karrierje legjobb bajnoki eredményét érte el a 2. helyezéssel. Max Verstappen a 53. futamgyőzelmével beérte Sebastian Vettelt az örökranglista 3. helyén.

Verstappen sorozatban hatodik győzelménél tart, ami a második leghosszabb széria az F1 történetében. A holland versenyző már a 25. különböző pályán és a 29. különböző nagydíjon győzött, ami közelíti Lewis Hamilton rekordjait.

Charles Leclerc 23. pole-pozícióját szerezte, de sorozatban 12. alkalommal nem tudta ezt győzelemre váltani. Sergio Perez megszakította hatversenyes dobogó nélküli sorozatát.

George Russell a 8. helyen zárja az idei szezont, ami a Mercedes pilótája utolsó pontszerzése volt. Lewis Hamilton karrierje során először zárja egy világbajnokságot a 3. helyen. Fernando Alonso a 300. világbajnoki futamán ér célba.

Logan Sargeant a 6. rajthelyről indul, ami a karrierje legjobb rajtpozíciója. Alex Albonnak pedig a 5. rajtkocka volt a második legjobb rajthelye a Williams csapatában.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések